Stoorila

Tarinoita visuaalisuudesta

Vapauttava, vangitseva yrittäjyys

Kun aloitin yrittäjänä hurmaannuin vapaudesta. Ja se on edelleen yrittäjyyden ihan parhaita asioita. Voin itse päättää miten teen työt, voin tehdä omaa urasuunnitelmaa ja suunnitella työpäivät sellaisiksi, kuin haluan. Saan myös työssäni tehdä sellaisia asioita, joista oikeasti tykkään.

Mutta aivan kuin en saisi olla täysin onnellinen, roikkuu riesana yrittäjän vastuu ja epävarmuus. Tämä on asia, joka aina toistamiseen tulee häiritsemään päiviäni, ja varsinkin öitäni… Yölliseen aikaan murheet vaikuttavat todellisuutta pahemmilta. Mieli saattaa jopa pahentaa kauhukuvia: entä jos en saakaan töitä, entä jos tästä ei tule mitään, ei minusta ole tähän, kohta en jaksa, pää hajoaa jne. 

Tämän tunnistaa varmasti moni yrittäjä, ja kyllähän stressin myrkyttämät ajatukset ovat tuttuja myös siltä ajalta, kun olin työntekijä. Huomaan ärsyyntyväni ajatuksesta, että on stressiä enkä pysty keskittymään. Luovuus kärsii ja ajatukset sumenee. Mutta niin kai meille kaikille käy aina silloin tällöin?

Tänään muistin taas, että yksi parhaita asioita stressinhallintaan on lähteä luontoon. Otan kameran mukaan ja lähden miehen mukaan puolukkaan. Metsän puut ja kypsyvät puolukat vievät huomioni. Hengitän metsän tuoksuja. Mietin miksen ole taaskaan pitkään aikaan käynyt täällä? Metsässä on ihmisen hyvä olla. Se juurruttaa ja rauhoittaa. Tämä metsä on ihan lähellä. Pääsen sinne koska vaan. Silti arki vie mennessään eikä ole muka aikaa lähteä vain hitaalle kävelylenkille metsään. 

Poimitaan miehen kanssa yhdessä puolukoita. Siinä on jotain kovin rauhoittavaa. Maistan luonnon maut ja otan muutamia kuvia muistoksi ja muistutukseksi itselleni tästä hetkestä.

Mikä sinua auttaa kiireen keskellä? Miten sinä selviät stressin tuomista huolista? Olisi hienoa kuulla vinkkejä.

Kiitos, kun luit.

Tanja x