Stoorila

Tarinoita visuaalisuudesta

Onko sinulla unelma?

Viime aikoina on ympärilläni ollut paljon puhetta ja kirjoitusta unelmista. Unelma on jotenkin tosi positiivinen sana. Siispä aloin pohtimaan mitä ovat omat unelmani ja olenko päässyt lähemmäksi unelmaa?

Rehellisesti sanottuna, minulla ei ollut unelmaa ryhtyä yrittäjäksi. En haaveillut omasta yrityksestä eikä yrittäjyys oikeastaan ollut tullut aikaisemmin mieleen. Palkkatyö tuntui turvalliselta, halusin tehdä työnantajalleni töitä, tehdä parhaani ilman henkilökohtaista riskiä. Ollessani palkkatyöläisenä haaveilin kuitenkin siitä, että voisin soveltaa oppimaani, auttaa yrityksiä oman tarinan kertomisessa, innostua työstä, tavata uusia ihmisiä, saada inspiraatiota muista… Unelmoin myös siitä, että voisin tehdä työtä vapaammin, vaikka illalla, kun luovuuspuuska iskee. Mietin myös, että olisipa ihanaa, kun voisin viettää enemmän aikaa koiravanhukseni kanssa tekemällä töitä kotona.

Olen luova ajattelija. Ajattelen paljon. Välillä aivot kiehuu. Juoksulenkit ovat olleet minulle ihan paras tapa ratkoa ongelmia tai ideoida. Joskus palkkatyöläisenä keksin mielestäni huikeita markkinointi-ideoita työnantajalleni. Monesti kirjasin ajatukseni lenkin jälkeen koneelle ja tuntui, että olin saanut jotain hyvää aikaiseksi. Silti minun odotettiin istuvan toimistolla se tietty työaika. Tämä ahdisti. 

Paljon on tapahtunut tämän vuoden aikana. Tiedostamaton unelmanpalanen alkoi toteutua. Tämän vuoden alussa huomaan yhtäkkiä hyppääväni yrittäjyyteen. Suuri kiitos siitä kuuluu siskolleni ja Valokki Designille! Nyt teen työtä, jossa opin koko ajan uutta, ratkon asiakkaiden ja omia ongelmia lenkillä, innostun, tapaan uusia ihmisiä jatkuvasti, inspiroidun. Ja välillä teen töitä olohuoneen lattialla, koira sylissä :). En voi sanoa, että kaikki olisi helppoa. Tai ettenkö välillä (tai melko useinkin!) murehdi sitä, ovatko asiakkaani tyytyväisiä, saanko tehdä ensi kuussakin töitä, miten kehittäisin omaa yritystäni… Näitä yrittäjyyden kurjempia puolia. Mutta ne unohtuu, kun huomaa auttaneensa toista yrittäjää saamaan oman haaveensa, oman yrityksensä tarinan toteutettua, vaikka verkkosivujen muodossa.

Mistä sinä haaveilet? Kirjaa asiat paperille ja laita seinälle! Joskus niinkin yksinkertainen keino ohjaa tekemisiäsi kohti unelmia. Mikäli haaveena on oma, ainutlaatuinen yritys, autan mielelläni tekemään siitä totta :) ota yhteyttä!