Stoorila

Tarinoita visuaalisuudesta

Miten teet mobiiliystävällistä sisältöä?

Googlen muutos suosia mobiiliystävällisiä sivustoja on pistänyt yritykset uusimaan verkkosivujaan mobiiliystävällisemmäksi. Tämä on juuri oikea suunta, koska sehän auttaa ihmisiä selaamaan sisältöjä verkossa. Responsiivisen tekniikan ja ulkoasun lisäksi myös sisältö kannattaa suunnitella puhelimella selattavaksi. Tässä muutama vinkki:

 

1. TESTAA LÄHTÖTILANNE

Hyödynnä Googlen työkalua ja testaa ovatko yrityksenne sivut mobiiliystävälliset. Työkalulla saa pikatestillä selville minkä tahansa verkkosivun tilanteen. Mikäli sivu ei ole mobiiliystävällinen, sivusto antaa siihen myös syitä ja parannusehdotuksia. 

Voit myös testata etsimällä puhelimellasi Googlesta, jolloin hakutuloksen edellä on sivustosta kertova teksti "Mobiililaitteisiin sopiva":

2. Muista yleisö

Googlea ei kiinnosta sisältösi vaan asiakkaitasi kiinnostaa (tai sehän on ainakin se tavoite). Siksi sisällöt pitää aina suunnitella yleisölle, ei Googlelle. Googlen motiivi on auttaa käyttäjiä löytämään heitä kiinnostava sisältö. Mieti mikä asiakkaitasi kiinnostaa ja pohdi missä vaiheessa ostopolkua he ovat.

 

3. Kiinnitä huomiota otsikoihin

Selatessaan verkkoa puhelimella ihmiset haluavat saada nopean ymmärryksen sisällöstä. He pomppivat paikasta toiseen ja keskittyminen on pinnallista. Heidän huomion saaminen on siis sekunneista kiinni. Tee siis selkeitä otsikoita, jotka kertovat sisällöstä, ja ota huomioon yleisön tarpeet.

 

4. Tee ytimekästä sisältöä

Usein puhelimesta selataan sisältöä samalla, kun tehdään jotain muuta. Se on myös usein hyvin nopeaa silmäilyä. Kiinnitä huomiota sivujen alkuun ja pyri kertomaan sisällöstä tavalla, jonka perusteella ihmiset voivat päättää lukevatko koko sisällön. Myös blogitekstit kannattaa kirjoittaa tällä tavalla.

Googlen muutos on yrityksille mahdollisuus keskittyä enemmän asiakkaisiin, tarjota heille kiinnostavaa sisältöä, jota heidän on helppo lukea ja sisäistää. Sisältöä, joka auttaa heitä löytämään sen, mitä olivatkin etsineet.   

Ja nämä vinkit pätee kyllä aikalailla muuhunkin kuin vain mobiilisisältöön :)  

Tanja LipponenComment