Viisi vinkkiä yrityksen tarinan kiteyttämiseen – luo oma brändiccinosi

Ehkä olet ollut tilanteessa, että mietit oman yrityksesi ydintä sekä miten saisi kerrottua selkeästi ja houkuttelevasti mitä yritys tarjoaa asiakkaille. Olet tuottanut sisältöä verkkosivuille ja sinulle on tullut tunne, että vain arvailet mikä olisi oikea sana tai sitten olet kirjoittanut jotain hätäisesti (ainahan sen voi muuttaa myöhemmin…). Poimit kuvapankista sattumanvaraisesti jonkin kuvan, joka on sinusta kiva. Lopputuloksena toivot, että asiakas löytää sivusi, ymmärtää viestisi ja ottaa yhteyttä. Samassa tilanteessa ovat niin uudet yritykset kuin yrityksensä viestiä kirkastavat. Mitä sanoja ja kuvia valitset? Mitä kerrot yrityksen esittelytekstissä? Minkä otsikon keksit etusivulle? Miten erotut kilpailijoista? Jos nämä kysymykset pyörivät mielessä, avuksi voi olla tarinan kiteyttäminen yrityksesi strategian ja asiakkaan näkökulmasta. Tällöin sisällön tekeminen helpottuu ja viesti tehoaa.

Kokosin viisi kysymystä, jotka ovat olleet hyödyllisiä, kun olen kiteyttänyt yritysten tarinoita. Ja koska me Stoorilassa tykätään kahvista niin keksin "brändiccinon". Brändiccino on työkalu viestin kiteyttämiseen ja auttaa sinua luomaan ainutlaatuisen brändin, joka tukee yrityksesi strategiaa ja puhuttelee asiakkaitasi.

 
BRÄNDICCINO copy.jpg
 

Brändiccinon hyödyt:

  • Vahvistat asiantuntemustasi omalla alallasi
  • Sinua on helpompi suositella
  • Ihmiset maksavat enemmän hyvin brändätystä palvelusta
  • Myynti helpottuu, koska sinusta puhutaan ja asiakkaasi tulevat luoksesi

Näin syntyy brändiccino

Vastaamalla näihin kysymyksiin, saat oman bränditarinasi ainekset:

1. Alku ja juuri eli kahvipapu – mikä on sinun ydinaines?

Mistä sinun yrityksesi on syntynyt? Mistä yrityksesi tunnetaan (tai haluat että tunnetaan)?

2. Miksi kahvia juodaan – miten sinä autat asiakasta?

Emme me osta kahvia siksi, että se on tummaa, kuumaa ja nestemäistä vaan siksi, että se tuo meille piristystä, hyvää makua ja mieltä. Mihin sinun asiakkaasi kaipaavat apua? Miten ratkaiset asiakkaasi ongelman?

3. Valitse yksi kahvi, älä sekoita – muista selkeys!

Varsinkin ydinviesti kannattaa pitää selkeänä. Jos pistät samaan kuppiin cappuccinon, espresson ja macchiaton niin aika nopeasti alkuperäinen idea on hukassa. Valitse siis huolella mitä nostat esille: vähemmän on enemmän.

4.  Lisää jokin erikoisominaisuus – mikä tekee sinusta juuri sinut?

Tuju espresso, pehmeä latte, makea cappuccino… Minkä vuoksi asiakkaasi valitsevat juuri sinut? Korosta sitä!

5.  Mutta entäs ne teen juojat – kenelle myyt?

Niin… Kun haluaisimme aina ottaa huomioon kaikki kohderyhmät… Tässä piilee juuri brändin rakentamisen yksi tärkeimmistä opeista – tulee aina olemaan niitä, jotka mieluummin valitsevat teen kuin kahvin. Viestinnän näkökulmasta on parempi viestiä selkeästi valitulle kohderyhmälle ja jättää muut ilman huomiota. Tämä helpottaa huomattavasti sisältöjen ja viestien luomista.

Käy siis läpi oman tarinasi ainekset ja luo niistä selkeä viesti. Valitse sanasi huolella ja pohdi myös mitkä kuvat kertovat samaa tarinaa. Sanat ja kuvat ovat molemmat tehokkaita viestintäkeinoja ja yhdessä ne luovat menestystarinoita.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua. Ja mikäli kiteyttäminen tuntuu vaikealta ja ideat vain pyörivät epäjärjestyksessä pääsi sisällä, autan mielelläni. Kysy lisää :) 

Miten syntyy hyvä somekuva ja miksi somekuviin kannattaa panostaa

Visuaalisuuden merkitys sosiaalisessa mediassa on suurempi kuin koskaan aiemmin. Somea selaillaan nopeatempoisesti bussissa, kassajonossa, kahvitauolla jne. Somesisältö halutaan nähdä nopeasti ja visuaalisesti miellyttävällä tavalla. Huomio kiinnittyy helpommin kuviin kuin pelkkään tekstiin. Hyvät ja mielenkiintoiset kuvat erottuvat, kun taas suttuiset ja epäselvät kuvat katoavat viestitulvaan. 

Kuva on nopea tapa viestiä. Se herättää tunnereaktion ja houkuttelee klikkaamaan eteenpäin. Siksi hyviin kuviin kannattaa panostaa. Miten sitten syntyy hyvä somekuva? Tässä muutamia ajatuksia huomioitavaksi.

Oma kuvatyyli

Sosiaalisessa mediassa julkaistaan päivittäin miljoonia kuvia. Yksittäiset hyvät kuvat eivät enää riitä, vaan mieleen jääminen edellyttää tunnistettavaa tyyliä ja kuvien kokonaisuudesta rakentuvaa tarinaa. Luo siis yrityksellesi oma tunnistettava kuvatyyli, jolla erotut somen kuvavirrassa muista.

Hyvä kuva kertoo tarinaa

Jokainen kuva tarvitsee oman tarinansa. Ei riitä, että kuvia julkaistaan “kunhan on jotain” -ajatuksella. Kuva on tehokkaampi, mielenkiintoisempi ja erottuu, kun sen sisältö ja tarina, viesti mitä kuvalla halutaan kertoa, on mietitty etukäteen. Mitä kuvassa tapahtuu?

Kun kuvalle on mietitty tarina, lähdetään sitä toteuttamaan stailaamalla. Stailaus tarkoittaa kuvan tarinan visualisointia rekvisiitanja sommittelun avulla. Stailaamalla kuvaan luodaan juuri oikeanlainen fiilis ja saadaan kuvaan mielenkiintoa.

Mistä sitten keksiä tarina tai idea kuviin? Kuvan tarina syntyy itse tuotteesta tai palvelusta. Miksi se on valmistettu? Mitäs sillä voi tehdä tai mihin ja miten palvelua käytetään? Jos et keksi ideoita kuviin tai omaan kuvatyyliin, voit tarkastella mitä muut julkaisevat. Voit etsiä yrityksellesi olennaisia aiheita somesta #hästägeillä ja tarkastella minkälaiset kuvat ovat saaneet paljon huomiota ja tykkäyksiä. Muistathan kuitenkin ettet kopioi vaan ideoit näkemääsi omaan kuvatyyliisi ja yritykseesi sopiviksi.

Lovin kanssa tehdyissä kuvauksissa otettiin myös tuotteen käyttöön ja kokoamiseen liittyviä kuvia, joiden avulla voidaan kertoa tuotteen oleellisista ominaisuuksista - tässä tapauksessa, että tuotteet ovat koottavia.

Lovin kanssa tehdyissä kuvauksissa otettiin myös tuotteen käyttöön ja kokoamiseen liittyviä kuvia, joiden avulla voidaan kertoa tuotteen oleellisista ominaisuuksista - tässä tapauksessa, että tuotteet ovat koottavia.

Hyvä suunnittelu

Kuvaussuunnitelman teko etukäteen säästää aikaa ja auttaa tuomaan ideat todeksi. Suunnittele, miten toisit visuaalisin keinoin esille tarinan, jota haluat kuvalla kertoa.

Mitä kuvassa tapahtuu ja miten saisin sen kerrottua? Mistä kuvakuvakulmasta kuva otettaisiin? Missä kuvakulmassa tuote on parhaimmillaan? Miten tuote sijoittuu kuvaan? Mitä muuta rekvisiittaa kuvassa on ja miten se sommitellaan kuvaan? Millainen valaistus ja värit? Pyri löytämään myös uusia näkökulmia tuotteillesi ja pidä mielessä yrityksen valittu kuvatyyli.

Aika monta juttua miettiväksi, mutta hyvä kuvasuunnittelu kannattaa. Se nopeuttaa kuvaustyötä ja auttaa tarinan kerronnassa. Hyvällä suunnittelulla ja pohjatyöllä syntyy hyviä kuvia ja tarinoita.

 

Sommittelu ja stailaus

Ei ole ihan sama miten tuotteet ja asiat kuvassa ovat. Hyvällä sommittelulla ja stailauksella kuvaan tuodaan mielenkiintoa, herätetään huomiota ja saadaan kuvasta myyvä.

Somekuvan somittelussa kannattaa hyödyntää rohkeasti erilaisia visuaalisia tehokeinoja kuten kuvakulmaa ja kohteen sijoittelua kuvassa. Toimivassa sommitelmassaasioiden ei välttämättä tarvitse olla järjestyksessä ja kuvan keskellä. Epäsymmetriä luo kiinnostavuutta. Uskalla jättää kuviin myös tyhjää tilaa. Seuraamalla kuvatrendejä ja soveltamalla niitä omaan tyyliisi sopivaksi niin pysyy trendien mukana.

Sommitteluun on olemassa ohjeistuksia, mutta oikeaa tai väärää sommitelua ei ole. Jokaisessa kuvassa tulisi kuitenkin pitää mielessä se pääkohde, eli asia jota kuvalla halutaan tuoda esille ja jonka tarinaa kerrotaan.

Huomioi sommittelussa myös sosiaalisen median kanavan kuvasuhde. Instagramissa kuvasuhde ei ole enää sidottu tiukasti sidottu neliöön ja sen antaa vapauksia myös kuvien sommittelulle.

Panosta kuvan laatuun

Hyvä somekuva on laadukas. Vaikka sisältö olisi mielenkiintoinen, mutta toteutus epäonnistunut, kuva ei saa samaa huomiota. Muista siis myös laatu kaikessa visuaalisessa sisällössä. Mm. epätarkkuus, sumeat värit, pimeys tai ylivalotus ja kuvaan tulevat varjot heikentävät kuvan huomioarvoa. Kuvankäsittelyyn on olemassa monia ohjelmia, mutta ammattikuvaajan ottamilla kuvilla onnistut varmasti.

Me Stoorilassa olemme erikoistuneet valokuvaukseen markkinoinnin näkökulmasta sekä visuaalisten tarinoiden kertomiseen. Stailaamme ja kuvaamme tuotteistasi inspiroivat ja myyvät valokuvat. Ideoimme ja suunnittelemme kuvat sekä hankimme kaiken tarvittavan rekvisiitan kuviin.

Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä sinun yrityksellesi sopivat somekuvat.

 

Stailatut tuotekuvat Loville myyntiin ja markkinointiin

Tanjan päätös panostaa visuaalisuuteen ja visuaaliseen markkinointiin Stoorilassa tarjosi myös minulle ainutkertaisen mahdollisuuden tehdä unelmieni työtä. Yhteisissä projekteissa tuotekuvausten parissa syntyi hiljalleen ajatus osaamisemme yhdistämisestä ja niinpä liityin osaksi Stoorilan tiimiä.

Moni onkin kysellyt, mitä sitten teen Stoorilassa. Olen visualisti, visuaalisen suunnittelun ja markkinoinnin ammattilainen.  Minä suunnittelen ja stailaan myyvät ja erottuvat valokuvat. Suunnittelen ja hankin tarvittavan rekvisiitan kuviin sekä järjestän kuvauspaikat ja tarvittaessa myös mallit kuvauksiin.

Parasta työssäni Stoorilassa on monipuolisuus ja se, että saan yhdistää luovuuden ja kaupallisen ajattelun. On upeaa päästä tutustumaan erilaisiin yrityksiin ja tarinoihin yhdessä Tanja kanssa. Yhdistämällä osaamisemme pystymme tarjoamaan yrityksille yksilölliset, erottuvat ja laadukkaat valokuvat yrityksille markkinoinnin eri tarpeisiin. 

Toteutimme alkuvuodesta visuaalisesti mielenkiintoisia tuotekuvia markkinointitarkoituksiin Jäälissä sijaitsevalle Loville. Lovi on vuonna 2006 perustettu pohjoissuomalainen yritys, joka valmistaa perustajansa Anne Pason suunnittelemia koottavia kolmiulotteisia puisia hahmoja. Tuotteet valmistetaan 100% Suomessa, kotimaisesta sertifioidusta koivuvanerista. Kauniin muodon lisäksi koottavat Lovi-tuotteet antavat saajalleen oivaltamisen ja tekemisen iloa. Lovi on kansainvälisesti tunnettu suomalainen designyritys.

Oli todella innostavaa ja mielenkiinoista päästä osaksi kansainvälisen yrityksen visuaalisen kuvamaailman suunnittelua ja toteutusta. Projekti aloitettiin yhteisellä suunnittelupalaverilla, jossa tutustuimme Lovin brändiin ja tuotteisiin. Kävimme läpi Lovin tarpeet, toiveet ja omat näkemykset kuvista. Syntyneiden ajatusten perusteella loimme Lovin brändiä tukevan kuvaussuunnitelman, jolla varmistettiin molempien osapuolten yhtenäinen näkemys kuvista ja lopputuloksesta.

Kuvaussuunnitelmasta käy ilmi jokaisen kuvan tarina, tunnelma ja värimaailma sekä tarvittava kuvausrekvisiitta. Laadukkaat tuotekuvat kertovat tuotteen ominaisuuksista yksityiskohtaisesti. Muoto, väri, materiaali ja mittasuhteet haluttiin tuoda kuvissa selkeästi esille. Myös käyttöyhteys ja erilaiset käyttöideat huomioitiin. Haluamme Stoorilassa aina tuoda tuotekuvaan tarinan - tällöin kuva toimii tehokkaammin. Mietimme  mitä kuvassa tapahtuu ja mitä kuvalla halutaan viestiä. Tämän kaltaisissa kuvauksissa on kuvien suunnittelussa ja stailauksessa olennaista osata yhdistää luovuus sekä kaupallinen ajattelu.

Kuvausrekvisiitan hankinta on iso osa stailattuja kuvausprojektia. Hankkimme ja valmistelimme tarvittavan kuvausrekvisiitan aina kukista huonekaluihin asti. Kuvauspäivän aikataulu oli tiukka, joten  sujuvuuden sekä tehokkuuden vuoksi myös kuvausrekvisiitan oli oltava mietittynä ja hankittuna valmiiksi. Kuvausrekvisiitan hankintaa määritteli kuvattavien tuotteiden mittasuhteet, brändin arvot, kuvien tarina sekä kohderyhmä.

Lovin brändin arvoja ovat mm.  ekologisuus, laatu ja suomalaisuus. Näitä viestittiin valitsemalla rekvisiitaksi luonnonmateriaaleja,  pehmeitä värejä sekä muita kotimaisia designtuotteita. Kuviin haluttiin pehmeää valoa ja luonnollisuutta.

Lovi myy ja markkinoi tuotteita kansainvälisesti. Tämä huomioitiin tietysti myös kuvasuunnittelussa ja rekvisiittahankinnoissa. Lovilla on asiakkaita ja jälleenmyyjiä mm. Kiinassa ja Japanissa. Suomalainen design on suosiossa kohderyhmän keskuudessa ja kuvausrekvisiitaksi valittiinkin kansainvälisesti tunnettua suomalaista designia kuten Iittala ja Artek.

Tässä kukkokuvassa käytettiin vastavärejä huomion herättämiseksi ja tuotteen korostamiseksi. Tausta ja kuvausrekvisiitta ovat samaa väriä. Kiinassa vietetään parhaillaan kukon vuotta, mistä tämä Lovin uutustuotekin on saanut inspiraationsa.

Lovi-tuotekuvaus-11.jpg

Lovin tuotteiden kolmiulotteinen muoto antoi erityishaasteen kuvasuunnittelulle, kuvien stailaukselle ja kuvaamiselle. Kuvakulman on tarkoitus saada tuote näyttämään parhaat puolensa ja se mietitään aina tarkkaan jokaisen kuvattavan tuotteen kohdalla. Halusimme kokeilla ja tarjota Loville myös jotain uutta ja kuvasimme ylhäältäpäin, mikä ei ole Lovin tuotteille tyypillinen ja tuttu kuvakulma. Onnistuimme varsin hyvin. Kuva kertoo Muumi-faneille tuttua tarinaa: Pikkumyyn ja muumimamman mehuhetki. Samalla kuva tuo esille Lovin muumihahmot. Kuvassa käytettiin tehokeinona punaista väriä. 

Nämä tuotekuvaukset toteutettiin studiollamme ja projekti oli kokonaisuudessaan onnistunut. Asiakkaan toiveiden ja tarpeiden pohjalta hoidimme kaiken suunnittelun, kuvauspaikan, rekvisiitan hankkinnat, stailauksen, kuvauksen ja jälkikäsittelyt. Lopputuloksena syntyi yksilöllisiä, viimeisteltyjä ja laadukkaita tuotekuvia, joilla Lovin tuotteet erottuvat, herättävät asiakkaiden mielenkiinnon ja kasvattavat myyntiä. Näitä kuvia Lovi pystyy hyödyntämään mm. instagramissa, yrityksen verkkokaupassa ja nettisivuilla sekä tuotekuvastoissa. Lisäksi he tarjoavat niitä niitä edelleen jälleenmyyjien markkinointi- ja myyntikäyttöön sekä medialle. Kuvauksista syntyi samalla kertaa kuvia useaan tarpeeseen ja moniin käyttökohteisiin.

//Tiina

Tarvitseeko sinun yrityksesi yksilöllisiä kuvia markkinointiin tai kaipaako verkkosivusi visuaalista päivitystä? Visualistin sekä ammattivalokuvaajan ammattitaidolla toteutamme tyylikkäät ja laadukkaat valokuvat, joilla luot vahvan ja erottuvan kuvan yrityksestäsi ja tuotteistasi. Ota yhteyttä!

Henkilöbrändin valokuvat - Antti Niittyviita

Yksi parhaita puolia tässä työssä on inspiroivien ihmisten kohtaaminen. Yksi näistä ihmisistä on Antti Niittyviita, joka kouluttaa vuosittain satoja asiantuntijoita, herättelee ihmisiä ajattelemaan toisin, puhuu positiivisuuden ja itsensä kehittämisen puolesta – ja toimii itse esimerkkinä tästä. Antti työskentelee toimitusjohtajana testausgurutalo Prove Expertise Oy:ssä, julkaisee ohjelmistotestaus.fi –blogia sekä uutena kanavana TestGuruTV:tä. Antti on esimerkki asiantuntijan henkilöbrändäyksestä, joka tukee koko yrityksen liiketoimintaa.  

Antti kehittää koko ajan omaa markkinointiaan ja halusi itsestään kuvia markkinoinnin tueksi. Olen tehnyt töitä Provelle jo aikaisemminkin, joten brändin fiilis ja tavoitteet olivat itselleni tuttuja. Varmistimme kuitenkin yhteisen näkemyksen kuvien tunnelmasta ja sisällöistä. Antin toiveena oli saada toiminnallisia kuvia, joista välittyy tekeminen sekä Antin persoona. 

// Tanja

Tanja onnistui loistavasti siinä, mitä haimme. En halunnut perinteisiä poseerauskuvia, jotka usein saattavat olla jäykkiä. Sain itsestäni kuvia, joista välittyy persoonani sekä juuri oikeanlainen fiilis.
— Antti Niittyviita, toimitusjohtaja, Prove Expertise Oy

 

Miksi haluan tehdä visuaalista markkinointia

Olen pitkään keikkunut valokuvan ja sanan välillä. Yrityksen tulevaisuutta miettiessäni päädyin puntaroimaan sitä, mistä itse eniten pidän ja mitä minulla sitä kautta olisi annettavaa yrityksille. Uskon itse valokuvan voimaan markkinoinnissa ja pohdin voisinko jotenkin vielä vahvemmin yhdistää nämä kaksi?

 
 

Tänä päivänä informaatiotulva on suurempi kuin koskaan. Visuaalinen markkinointi on yhä tärkeämpää yrityksille, jotka haluavat kertoa omaa tarinaansa, erottua joukosta ja saada asiakkaita. Haluan auttaa yrityksiä juuri tässä. Haluan kiteyttää yritysten tarinan ja tehdä sen visuaaliseksi valokuvien avulla. Tämä halu kumpuaa siitä, että oikeasti uskon visuaalisuudella olevan suuri merkitys brändille.

Tässä viisi syytä, miksi uskon näin:

  1. Valokuvat luovat usein ensivaikutelman. Kun kuulemme jostain uudesta palvelusta tai tuotteesta, kuinka usein menemme suoraan instagramiin katsomaan millainen yritys on kyseessä ja sieltä verkkosivuille? Emme välttämättä lue mitään, mutta näemme visuaalisuuden ja muodostamme mielipiteemme välittömästi. Ensivaikutelmalla on siis merkitystä!
  2. Asiakkaat eivät osta tuotetta tai palvelua, he ostavat sen lopputuloksen ja tunteen mitä heille lupaat. Kuvilla pystyy viestimään sitä lupausta, jonka asiakas saa juuri sinulta.
  3. Hienot ja laadukkaat valokuvat lisäävät brändin arvoa. Ja valitettavasti myös päinvastoin. Loistavan tuotteen saa myös pilattua huonolla valokuvalla.  
  4. Aivot reagoivat kuvaan heti. Kuvan avulla voi kertoa viestin hyvin nopeasti.
  5. Huomaamme ja reagoimme automaattisesti kuviin, jotka miellyttävät. Näin toimivat myös asiakkaamme. Vahvat valokuvat luovat kiinnostusta ja auttavat asiakkaita ymmärtämään tuotteen hyödyt.

Alla muutama esimerkki valokuvista, jotka ovat tarkoituksellisesti stailattuja tuomaan tunnelmaa ja esittämään tuotteet kauniisti. Visualisti Tiina Oilinki oli mukana suunnittelemassa, järjestämässä sekä stailaamassa valokuvia.

Oli ilo työskennellä tämän ainutlaatuisen ja laadukkaan brändin kanssa. Lovi Oy valmistaa kotimaisesta sertifioidusta koivuvaneerista koottavia puisia hahmoja. Kuvissa oli tärkeää viestiä tuotteen koosta sekä tuoda esille käyttötarkoitus. Valo luotiin mahdollisimman pehmeäksi, jotta tuotteen muodot korostuivat.

 
 

Decorio on sisustusverkkokauppa, joka myy laadukkaita, käytännöllisiä ja kauniita tuotteita skandinaaviseen makuun. Decorio halusi panostaa visuaaliseen markkinointiin ja tuoda esille tuotteita omalla kauniilla tyylillään. Halusimme tuoda verkkokaupan tuotteet osaksi asiakkaan arkea siten, että asiakas voi kuvitella miltä ne näyttää hänen arjessaan. Lisäsimme kuvaan sisustuslehden sekä teekupin viestimään tarinaa.

 
 

Kuvasimme myös yrittäjän osana sisustusta, jossa verkkokaupan tuotteet on aseteltu kauniisti. Värimaailma pidettiin hillittynä kaikissa kuvissa, jotta verkkokaupan ilmeestä tulisi yhteneväinen.

 
 

Tunnelma ja visuaalinen tarina kuvassa on vahva keino kertoa tuotteen ja palvelun hyödyistä. Ja juuri tätä haluan tehdä Stoorilassa. Kertoa visuaalisia tarinoita. Millainen sinun visuaalinen tarinasi voisi olla? Ota yhtettä niin tehdään suunnitelma ja kuvataan!

Visuaaliset verkkosivut – miten valitset valokuvat?

Paremmat internetyhteydet ja terävät näytöt ovat lisänneet suurien ja vaikuttavien valokuvien käyttöä verkkosivuilla. Koko ruudun täyttävät isot valokuvat ovat olleet trendinä jo pitkään ja niillä saakin aikaan tehokkaan viestin. Mutta minkälaiset valokuvat sopivat juuri sinun yrityksellesi ja miten hyödynnät valokuvia siten, että ne vahvistavat mielikuvaa brändistäsi?

Mieti mitä haluat viestiä

Valokuva ei ole pelkästään visuaalinen elementti, vaan se viestii sanattomia viestejä, jotka parhaimmillaan tukevat muuta sisältöä ja vie katsojan mielikuvia toivottuun suuntaan. Pahimmillaan se taas huonontaa vaikutelmaa yrityksestä ja saa hyvänkin tuotteen tai palvelun näyttämään halvalta tai viestii vääriä asioita. Valitse siis valokuvat harkiten.

Useimmat verkkosivujen käyttäjät silmäilevät sisältöä ja tekevät jo valokuvan perusteella päätöksen siitä, viitsiikö tekstiä edes lukea. Jos kuva herättää positiivisia tunteita, saa koko verkkosivujen sisältö positiivisen sävyn. Kun suunnittelet kuvia, mieti millaisen tunteen haluat välittää katsojalle. Haluatko, että hän nauraa, inspiroituu, vakuuttuu, yllättyy, herkistyy…?

Voit myös miettiä haluatko käyttää kuvissa fiiliskuvia, tuotekuvia vai enemmän palvelun toiminnasta kertovia kuvia. Kaikilla on paikkansa riippuen yrityksen tavoitteista. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, kannattaa panostaa aitoihin tilannekuviin ja välttää epäaitoa poseerausta. Onneksi kuvapankkien valkoisilla hampaillaan hymyileviä malleja näkyy yhä harvemmin ja tilalle on tullut tunnelmallisempia kuvia. 

Asiantuntijabrändin valokuvissa korostuvat ihmisten kuvat ja satsaamalla valokuviin pystyykin nostamaan oman palvelun profiilia ja uskottavuutta. Valokuvien avulla pystyy välittämään palvelun henkeä ja laatua, jolloin potentiaalinen asiakas kiinnostuu ja vakuuttuu todennäköisemmin. Mieti mitä haluat viestiä ja millaiset kuvat voisivat toimia - ovatko ne asiantuntijat työssään, palvelemassa asiakkaita ja voiko siihen tuoda asiakashyödyn jotenkin mukaan? 

Mistä valokuvia?

Nykyään on helppo löytää ilmaisia kuvapankkeja, joista löytyy hienoja valokuvia valokuvaajilta ympäri maailman. Kuvapankkien kuvat ovat nopea ja edullinen ratkaisu. Huonona puolena niissä on, että samoja kuvia käyttävät muutkin ja niiden avulla on vaikea luoda persoonallista ja ainutlaatuista ilmettä yritykselle. Ilmaisten kuvapankkien kuvat sopivat parhaiten nopeasti kulutettavaan some-sisältöön. Ilmaisten rinnalla ovat maksulliset kuvapankit, joista voi ostaa kuvia kohtuuhinnalla riippuen kuvan käyttötarkoituksesta. 

Verkkosivujen pysyvimpiin valokuviin kannattaa satsata ja kuvata juuri omannäköiset valokuvat, jotka viestivät yrityksen bränditarinaa ja erottavat yrityksen kilpailijoistaan. Tähän mielipiteeseeni vaikuttaa tietysti oma valokuvaustaustani ja myönnettäköön, että kuvauttaminen ammattilaisella on toki raskaampi ja kalliimpi prosessi, kuin ilmaisten tai maksullisten kuvapankkikuvien käyttäminen. Valokuvat kuitenkin maksavat itsensä takaisin nostamalla yrityksen uskottavuutta. Suunnittelemalla kuvat yhdessä valokuvaajan kanssa saa juuri sellaista kuvasisältöä kuin itse haluaa ja lisäksi se tukee brändiviestiä sekä verkkosivuston sisältöä.

Stoorila on erikoistunut markkinointiviestintään ja valokuvaukseen. Tanjalla on kokemusta sekä suurten että pienten yritysten kuvallisen viestinnän suunnittelusta. Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään sinullekin valokuvien avulla ihan oma ilme. 

Hautauspalvelu Kuusiniemi sai ilmeen, verkkosivut ja valokuvat

Hautauspalvelu Kuusiniemi on uusi hautausalan yritys Oulussa. Yrittäjä Petri Kuusiniemi pyysi Stoorilan ja Valokki Designin avuksi toteuttamaan yritykselle ainutlaatuisen ilmeen, verkkosivut sekä verkkopalvelun, jossa voi suunnitella hautajaiset. Tekniikasta vastasi ntrnz. 

Valokki Design toteutti yritykselle rauhallisen ja modernin logon. Visuaalista maailmaa mietittiin tarkkaan, jotta se olisi erottuva ja juuri tälle yritykselle sopiva. Liiketilat ja verkkosivut hyödyntävät logon muotokieltä ja tunnelmaa. 

Verkkosivuille valokuvattiin yrityksen tunnelmaan sopivat valokuvat, jotka vahvistavat Kuusiniemen identiteettiä. 

Projekti oli kyllä kokonaisuudessaan todella mielenkiintoinen ja antoisa. Olen kiitollinen, että sain olla mukana. Ja sivuthan löytyvät osoitteesta www.kuusiniemi.fi